Завршен четврти "Козара Ултра трејл"

Срна
Завршен четврти "Козара Ултра трејл"

ПРИЈЕДОР - Проглашењем побједника и додјелом награда завршен је четврти по реду "Козара Ултра трејл", који је на Мраковици окупио 85 такмичара из десетак земаља Европе и свијета.

Побједници у трци на 10 километара су Аднан Бајрић у мушкој и Мишел Врховац у женској категорији, док су у генералном пласману Шпанац Николас Матеос у мушкој, а Бањалучанка Данијела Тешановић у женској категорији побједници трка на 20 километра.

Тешановићева је побједник трке у категорији Првенство Републике Српске у планинском трчању у женској конкуренцији, док је у мушкој побједник Нандино Малешевић.

Организатори ове спортске манифестације, Удружење грађана "Козара ултра трејл", истичу да су задовољни одзивом такмичара и током овог догађаја.

-Нико није залутао и сви су пратили маркације и екипе са планинарсих домова Котловача и Дебели бријег су задовољни такмичарима и могу да кажем да смо презадовољни и једва чекамо јубиларно пето издање ултра трејла - рекла је предсједник Удружења "Козара ултра трејл" Невена Стојаковић.

Допринос овом догађају дала је Туристичка организација Приједор с циљем промоције и унапређења туризма на Козари.

- Овим догађајем на Козари унапријеђена је промоција и понуда, не само туристичких потенцијала града Приједора, већ и Поткозарја уопште и надам се да ће у будућности бити што више оваквих догађаја како би Козара добила своје мјесто на туристичкој мапи - истакла је директор Туристичке организације Приједор Амира Ганић.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић изјавио је да је град Приједор подржао ову манифестацију која окупља такмичаре, не само из БиХ и региона већ и много шире, с циљем да свака наредна привуче што више гостију из иностранства.

-Ово није само спортска него и туристичка манифестација која је оживјела данас мало Козару и очекујемо да то допринесе промоцији нашег града и планине Козаре. Град ће подржавати и у будућности оваква дешавања, а све ради промоције нашег града и планине Козаре како бисмо остварили бенефите за град Приједор, а то су ноћења на подручју нашег града - рекао је Павловић.

Такмичари су организацији овогодишњих ултра трејл трка, као и стази, дали високе оцјене.

- Овдје сам први пут на Козари, искуство је предивно и шума је јако добра и цијело искуство је врло добро - рекао је Шпанац Николас Матеос.

Тешановићева је истакла да је стаза била прелијепа и да јој је уживање било да је истрчи.

- Трчим већ дуже вријеме, а задње четири године сам у трејлу и ко у себи може спојити љубав према трчању и љубав према природи, ово је прави избор -  додала је Тешановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана