Заставе Српске испред градске управе у Бијељини

Срна
Foto: срна

БИЈЕЉИНА - У Бијељини су јутрос уз интонирање химни Републике Српске и Србије испред Градске управе на јарбол подигнуте заставе Српске поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Заставе су подигли предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић и шеф кабинета градоначелника Младен Арсеновић.

Ђурђевић је рекао новинарима да се народ окупио испред зграде Градске управе да обиљежи Дан српског једнства, слободе и националне заставе који су Српска и Србија установиле претходне године. „Један је дан, али је нама веома важан, посебно због сарадње са Србијом која је никад боља.

Србија помаже Републику Српску и мислим да је у свакој лоалној заједници урађен бар неки пројекат од наше братске земље, братског народа“, рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је задатак да се та сарадњу продуби и учини све да у наредном периоду буде још боља будући да као исти народ заједно обиљежавамо све важне датуме, те поручио да Дрина никад не буде граница.

Арсеновић је рекао да је ово величанствен дан у којем се српске заставе вијоре од Новог Града до Косова и Метохије, када постоји само једна српска застава испод које су сви окупљени гледајући у матицу Србију.

Прослави обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе приступиће и неколико политичких партија и организација, међу којима Млади социјалдемократи и Уједињена Српска.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да Дан српског јединства, слободе и националне заставе заједнички празнују 15. септембра, на дан када је прије 103 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана