Захтјев Станивуковићу за хитну исплату по 500 км здравственим радницима

Срна
Foto: ГС

БАЊАЛУКА- Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић затражио је од градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да свим здравственим радницима хитно исплати по 500 КМ коју су предложили и усвојили одборници Скупштине града.

"Сматрам то потребним, људским, моралним и симболичним гестом", навео је Ђајић у захтјеву упућеном градоначелнику Бањалуке.

 

Он је напоменуо да здравствени радници неће заборавити како је градоначелник узвратио на овај захтјев, те подсјетио на причу о кисенику монтирану ширењем лажи и дизањем медијске хајке да је у УКЦ-у кисеоник неисправан.

 

"Уз то сте смислили још једну лаж, да наша кухиња ради у нехигијенским условима и то са циљем да скренете пажњу од своје обавезе и тако да од сваког здравственог радника украдете по 500 КМ. Сад када је вријеме првог таласа Ваших напада на УКЦ Републике Српске прошло, када смо доказали исправност кисеоника и адекватне хигијенске услове у нашој болничкој кухињи, сачували наш чист професионални образ, дошао је тренутак да поновимо овај наш захтјев", наводи се у захтјеву.

 

Ђајић је истакао да их градоначелник није поколебао нити застрашио, те позвао да им исплати новца који има на рачуну града, а припада свим здравственим радницима Бањалуке, саопштено је из УКЦ-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана