За ведре осмијехе – Mozzart помогао билећком удружењу

ПР
За ведре осмијехе – Mozzart помогао билећком удружењу

Билећко Удружење "Ведар осмијех" брине се о дјеци и омладини са потешкоћама у развоју, а увијек им је потребна помоћ како би наставили са својом хуманом мисијом. Компанија Mozzart упутила им је донацију у склопу традиционалне акције "Хуманитарни тикет у подне". Познати глумац Марко Баћовић је типовао, а освојени износ усмјерио је овом удружењу. Тај хумани гест корисницима је извукао осмијех на лице.

-Тренутно смо у тешкој финансијској ситуацији, а у Mozzartу су самоинцијативно, без наших молби, осјетили потребу да нам донирају средстава. То је заиста хумано, веома смо захвални на донацији, а и погодили су прави моменат да нам помогну, како бисмо могли да наставимо са радом у нашем дневном центру - каже предсједник Удружења родитеља и пријатеља дјеце и омладине са потешкоћама у развоју "Ведар осмијех", Миленко Радмиловић.  

Ово удружење је већ дужи период у тешкој ситуацији јер општина не може да им помогне, а ситуација је додатно отежана током пандемије корона вируса. Због тога су чак на неко вријеме морали да обуставе рад дневног центра, у који долазе дјеца и млади са потешкоћама у развоју. Ту су имали организована дружења и радионице, али те активности, као и одлазак на такмичења и ангажман стручних сарадника, су смањене или укинуте због недостатка средстава.

Имају 50 корисника, а једног запосленог

 „Ведар осмијех" окупља 50 чланова, а у овом тренутку са њима ради само једна особа.

- Надамо се да ће се ситуација побољшати уз помоћ надлежних, хуманих појединаца и одговорних компанија каква је Mozzart, којој смо бескрајно захвални. Донацију ћемо утрошити на хуманитарну помоћ дјеци која тренутно долазе у центар - додаје Радмиловић.

Из Mozzartа поручују да им је драго што је помоћ у „Ведар осмијех" стигла у прави час.

Кроз акцију „Хуманитарни тикет у подне" већ дуже вријеме се трудимо да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. Ми сваки дан донирамо улог, а познате личности у улози племенитих кладилаца нам помажу да донације дођу у праве руке - каже руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа, Селма Салкановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана