За санацију и изградњу лифта 111.200 КМ

СРНА
За санацију и изградњу лифта 111.200 КМ

СРБАЦ - Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило је Народној библиотеци у Српцу 111.200 КМ за санацију библиотеке и изградњу лифта за лица са инвалидитетом у оквиру ове установе.

Директор Народне библиотеке Бранко Савановић рекао је Срни да ће за комплетну адаптацију библиотеке бити издвојено 50.000 КМ.

"У плану је да се постави нова столарија, ураде подови и санитарни чворови, набави нови намјештај, пресвуку фотеље у читаоници и набаве витрине за Завичајну збирку", истакао је Савановић.

Он је навео да су аплицирали и за пројекат изградње лифта на конкурсу министарства под називом "Култура без баријера" у износу од 61.200 КМ, који им је, такође, одобрен.

"Изградња лифта почиње већ идуће седмице, чиме ће бити олакшан приступ лицима са инвалидитетом нашој установи. Извођач радова ће бити предузеће `Империум тектон` из Бањалуке", рекао је Савановић.

Народна библиотека Србац је на почетку школске године водила традиционалну активност бесплатног учлањења ученика првих разреда основних и средњих школа.

"Укупно смо учланили 217 ученика првих разреда, од чега 137 основаца и 80 средњошколаца", изјавио је Савановић.

У организацији Центра за изучавање руског језика Савановић ће 6. октобра учествовати путем интернета на округлом столу, који организује Руска академија наука и културе о теми значај и развој науке у Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана