За санацију и адаптацију три објекта у Крушковом Пољу 45.000 КМ

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- У шамачкој мјесној заједници (МЗ) Крушково Поље адаптирана су и санирана три објекта, а укупна вриједнст радова износи 45.000 КМ, која су обезбијеђена из општинског буджета.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић изјавила је новинарима да је општина, Шамац заједно са Савјетом МЗ Крушково Поље, утврдила да је један од приоритетних пројеката санација и адаптација сеоског дома, односно три објекта који чине комплекс у центру.

"Санирани су кровови на два објекта ради од спречавања од даљег пропадања и могућности да се обезбиједе бољи услови. Извршена је и комплетна санација и адаптација сеоског дома, који мјештани користе за своје активности током цијеле године, обновљене су унутрашње просторије. Опремљена је и кухиња, замјењена је комплетна столарија и прикључена вода, која до сада није била у фукцији", рекла је Михаљчићева.

Она је навела да су за становништво ове мјесне заједнице од великог значаја пројекат, који је завршен јуче, с обзиром на то да, осим сеоског становништва, ове просторије користи и Ловачко удружење "Фазан", као и спортски радници ове мјесне заједнице.

Михаљчићева је рекла да ће, као и претходне четири године, пракса општине Шамац у наредном периоду бити да обнавља приоритете по мјесним заједницама.

Члан Савјета МЗ Крушково Поље Милан Илинчић истакао је да су имали два објекта у којима је кров био у катастрогфалном стању, а трећи су користили у сврхе разних славља и других дешавња.

"Ово нам много значи јер сада можемо у још бољим условима обављати и друге дјелатности, конкретно у сали и другим просторијама", рекао је Илинчић и захвалио општини Шамац за препознавање приоритета у Крушковом Пољу.

У Мјесној заједници Крушково Поље данас живи око 500 становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана