За прве спортске кораке: Mozzart подржао Школицу спорта „Бамби"

Mozzart
Foto: Mozzart

За стварање шампиона веома су важни први спортски кораци у раном дјетињству. Добро то знају у Школици спорта „Бамби" у Зворнику у којој вриједно раде са малишанима учећи их основама спорта. Како би омогућили што квалитетнији рад са младим талентима, компанија Mozzart донирала им је опрему.

-Заиста смо одушевљени овом донацијом и веома захвални. Сви спортски реквизити ће нам бити веома корисни за свакодневни рад са дјецом - каже Срђан Ешпек, предсједник ове школице.

„Бамби" постоји око двије године, а тренутно окупља 35 малишана, међу којима предњаче дјевојчице. Мали спортисти су подијељени у млађу групу узраста од три и по до пет и старију од шест до осам година.

Сви они уче основе спортских игара више спотова. Акценат је на развоју моторике за млађе узрасте, док старији почињу да раде основе колективних спортова. Ту је и корективна гимнастика за правилан раст и развој малишана. Често организују излете у природи јер на тај начин најмлађима уводе навику здравог живота кроз планинарење и игрице сналажења у природи..

Колико је похађање школица спорта корисно за даљи спортски развој, свједочи чињеница да је велики број дјеце, која су раније похађала „Бамби", наставио да се бави разним врстама спорта.

Са малишанима ради брачни пар Ешпек, а обоје су професори физичке културе. Подршку у раду са најмлађима пружа им град Зворник кроз бесплатно уступање спортске дворане, а њихов ентузијазам подржали су и у Министарству породице, омладине и спорта Српске.

Помоћ у развијању спортских талената пружила им је и компанија Mozzart која је већ добро позната по својим улагањима у спорт и таленте.

-Сматрамо да је важно улагати у спортске таленте већ од малих ногу јер никада не знамо ко ће од њих једног дана израсти у шампиона. Овом донацијом дајемо подршку и спорту и младим нараштајима, те промоцији здравог живота- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана