За лијечење Огњена Дрљаче прикупљено око 23.000 КМ

Јана Кезић
За лијечење Огњена Дрљаче прикупљено око 23.000 КМ

ЛАКТАШИ - На хуманитарном тренингу одржаном одржаном синоћ на тргу у Лакташима прикупљено је око 23.000 марака за лијечење шестогодишњег дјечака Огњена Дрљаче из овoг града који болује од епилепсије.

Иницијативу за организовање хуманитарног тренинга покренуо је Клуб борилачких спортова "Вук", с циљем да буде прикупљено што више новца за лијечење овог дјечака који живи са оцем, борцем прве категорије.

Предсједник овог клуба Славиша Марјановић каже за "Глас" да је одзив грађана надмашио очекивања, те да је прикупљено око 23.000 марака.

- Учестовали су разни спортски клубови, лакташка хитна помоћ, полиција, ватрогасци, многобројни бајкери, кувари и многи други. Свима смо веома захвални - рекао је Марјановић, додајући да је сву логистику одрадила Свјетлана Цеца Пејашиновић.

Атмосферу су осим бајкера подигли и бубњари, а кувари су направили велики број пица, за које су грађани са нестпљењем чекали у реду. Било је,како каже Марјановић, пет бањалучких бубњара.

Један од њих болује од карцинома, те је, када је чуо за тренинг у добротворне сврхе, дошао да да свој допринос иако прима хемотерапије.

Када су кренули у реализацију овог пројекта, како каже Марјановић, нису очекивали овакву повратну рекацију.

- Мислили смо да ћемо одрадити тренинг и да ће у кутију људи убацивати ко колико може, па да се скупи око 600 марака, како би дјечак и његов тата могли отићи на пут. Међутим, та нека енергија се ланчано покренула и то се не може ријечима описати. Мислим да није забиљежено овако нешто у Лакташима - казао је Марјановић.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је за "Глас" да је хуманитарно вече премашило очекивања.

- Грађани су уживали у богато спремљеном културно - спортском програму - рекао је Бојић.

Највјероватније ће, како каже, у манифестацију "Лакташко љето" уврстити слична окупљања.

- Покушаћемо да то буде сваке године нека традиција, да употпунимо садржај али и помогнемо онима којима је помоћ најнеопходнија у том моменту - казао је Бојић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана