За изградњу јавне расвјете планирано 70.000 КМ

Срна
За изградњу јавне расвјете планирано 70.000 КМ

БИЈЕЉИНА - За изградњу јавне расвјете у Бијељини планирано је 70.000 КМ, од којих 30 одсто средстава суфинансирају мјесне заједнице или група грађана, наводи се у Програму изградње и одржавања јавне рсвјете за ову годину који ће бити пред одборницима Скупштине града на сједници 18. фебруара.


У складу са одлуком о поступку и критеријумима суфинансирања пројеката мјесних заједница на подручју Бијељине, суфинансирање може бити у материјалу и опреми, односно ономе што је неопходно и прихватљиво за реализацију пројекта.

За изградњу јавне расвјете у ужем центру града, гдје не постоји могућност суфинансирања грађана, предвиђено је око 40.000 КМ.

У информацији о програму изградње јавне расвјете наводи се да је у посљедњих 10 година изградња јавне расвјете у Бијељини доживјела праву експанзију, тако да је највећи дио града покривен јавном расвјетом.

У великом броју мјесних заједница посао изградње јавне расвјете је готово у потпуности завршен, док је у једном броју остао незнатан посао до њиховог завршетка.

Одјељење за стамбено-комуналне послове ће, у склопу изградње јавне расвјете, прибављати неопходну документацију /сагласности, пројекте и друго/ ради добијања употребне дозволе за рад.

Град ће планирати изградњу јавне расвјете на јавним површинама /улице, путеви, паркови, паркинзи, те мјеста јавног окупљања у власништву града/, односно на локацијама гдје не постоји никаква могућност суфинансирања од мјесних заједница, односно групе грађана или појединаца.

Тачно дефинисање ових јавних површина биће извршено на основу захтјева мјесних заједница, увиђаја службеника Одјељења на лицу мјеста и усвојеног плана јавних набавки за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана