За асфалтирање путева у Српцу 440.000 КМ

Д. Ј.
За асфалтирање путева у Српцу 440.000 КМ

СРБАЦ - За реконструкцију путева и улица у Српцу до краја године биће издвојено око 440.000 КМ, а средства ће обезбиједити Влада Републике Српске.

Начелник Српца Млађан Драгосављевић рекао је да је у оквиру ових улагања протеклих дана завршена санација једне дионице у Србац селу у дужини од 215 метара, а започела је и реконструкција локалног пута у Брезовљанима у дужини од 580 метара.

- Планирано је да још буду реконструисани и асфалтирани дијелови Златиборске и Љубовијске улице у Српцу, пут у Лилићу, као и једна дионица пута од Ножичког до Илићана и Ножичког до Пријебљега. Биће рађена и санација критичних дијелова пута од Гламочана до Бардаче - рекао је Драгосављевић и додао да ће укупно бити санирано и асфалтирано 4.040 метара путних праваца. Према његовим ријечима, уз помоћ Владе Републике Српске, Међународног фонда за развој пољопривреде (ИФАД) и других донатора у протекле три године реконструисано је и асфалтирано више од 50 километара путева и улица у општини.

- У значајној мјери смо побољшали путну комуникацију у двадесетак села и неколико градских улица. Паралелно с тим рађена је и изградња тротоара у улици Петра Кочића, моста на ријеци Ини у Малим Ситнешима, два принудна успоривача брзине у Српцу и паркинг простора код занатског центра, што је додатно побољшало саобраћајну инфраструктуру - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана