Вуковић: Подршка изградњи споменика на Врацама, не дозволити потцјењивање српских жртава

Срна
Вуковић: Подршка изградњи споменика на Врацама, не дозволити потцјењивање српских жртава

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је Срни да град подржава иницијативу општине Источно Ново Сарајево за изградњу дијела Спомен-парка на Врацама о страдању српског народа у Другом свјетском рату и током протеклог грађанског рата, те да неће дозволити потцјењивање српских жртава у свим ратовима од острашћених националиста и србомрзаца замотаних у антифашистичке и либералне кошуље.

Реагујући на изјаву предсједника Савеза антифашиста и бораца нарадноослободилачког рата ФБиХ Нијаза Скендерагића да је градња новог споменика на Врацама "једна у низу популистичких петарди недораслих политичара из Републике Српске", Вуковић је истакао да су ти "недорасли политичари" заједно са поносним српским народом, изградили и граде Источно Сарајево и Републику Српску, и градиће споменике свједочанства, инсистирајући на истини из генерације у генерацију.

"Још дуго ће неостварени и прикривени политичари из разних организација, попут дотичног господина Скендерагића, гледати и слушати слободну српску мисао која никад неће изгубити достигнуту конститутивност и слободу која нам дозвољава овакве иницијативе и спомен-обиљежја на својој територији", поручио је Вуковић.

Вуковић је нагласио да су прошла времена једностраног сервирања истине о догађајима из претходних ратова, те да ће српски народ много озбиљније, јасније, организованије и одважније радити на објелодањивању чињеница из ранијег времена како би исправили искривљену слику која је стварана дуго времена.

"Знајући да ову иницијативу подржава и мој насљедник на мјесту градоначелника Љубиша Ћосић, јасно је да је српска сагласност потпуна на овим питањима и да су наши редови збијени на оваквим темама", нагласио је Вуковић.

Он је додао да концепт упорности већег дијела федералне политичке сцене на платформи грађанске државе у којој би Србима овакви споменици били забрањени, обавезује на одгајање генерација потомака на бескрајној чврстини у јачању Републике Српске и Источног Сарајева, што ће се и чинити.

Предсједник Савез антифашиста и бораца нарадноослободилачког рата ФБиХ Нијаз Скендерагић изјавио је да градња новог споменика на Врацама представља једну у низу "популистичких петарди недораслих политичара из Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана