Вртић “Наша радост” у Српцу: Дефектолог помаже дјеци са говорним сметњама

Д. Ј.
Вртић “Наша радост” у Српцу: Дефектолог помаже дјеци са говорним сметњама

СРБАЦ - У вртићу “Наша радост” у Српцу ангажовали су дефектолога који ће са стручним тимом ове установе имати задатак да превлада потешкоће које се све више јављају у говорној комуникацији код њихових полазника.

Директорица вртића Богдана Михољчић каже да ће уз финансијску подршку општине Србац дефектолог радити четири пута седмично у трајању од 90 минута.

 - Тај кадар је дефицитаран не само у Српцу него и у Републици Српској. Ми немамо систематизацијом у плану да ангажујемо стручњака ове врсте нити је то до сада било пракса, али проблем поремећаја говора код дјеце предшколског узраста је тренутно један од највећих са којима се суочавамо. Колико примјећујем, није боља ситуација ни у другим општинама - рекла је Михољчићева.

Додаје да ће родитељи вртићке дјеце од сада моћи потражити помоћ дефектолога када буду забринути за понашање у раном развоју њиховог дјетета, а рад са малишанима биће индивидуалан.

- Поред дефектолога биће ангажован и наш тим у којем су психолог и васпитачи установе. Важно је да се у предшколском узрасту могу исправити одређене потешкоће, док је касније то много теже - рекла је Михољчићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана