Војвођани представили туристичку понуду Требињицима

Срна
Војвођани представили туристичку понуду Требињицима

ТРЕБИЊЕ - Туристичка органзација Војводине представила је данас у Требињу туристичку понуду ове регије у оквиру манифестације "Дани Војводине у Требињу".

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да су гастро понуда, вински туризам, активни туризам присутни у Требињу, али и у Војводини, те да су градске власти на располагању да још боље повеже ове двије регије.

-У 2021. години највећи број туриста у Требињу био је из Србије, односно Војводине, тако да је наш циљ да у наредном периоду још више повежемо ове двије републике, односно регије и да се поносимо добрим резултатима - рекао је Ћурић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Војводине Ненад Иванишевић рекао је да "Дани Војводине у Требињу" имају за циљ да покажу све што ова регија има, те истакао да овакве манифестације имају за циљ да повећају број ноћења, али су и прилика да се нешто научи од средина које су напредне у туризму као што је Требиње.

Он је напоменуо да ће се сљедеће седмице разговарати о отварању Војвођанске куће у Требињу те да се направи још бољи ослонац за даљу сарадњу.

Секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић рекао је новинарима да би требињска пијаца могла да буде будући бренд Требиња.

Он је најавио да ће у новембру бити одржан новосадски Сајам туризма, те представио идеју да се у Новом Саду организује Дан Требиња с циљем повезивања привредника.

Самостални сарадник у Туристичкој организацији Војводине Милица Шушњић изразила је задовољство што након три године поново имају прилику да представе туристичку понуду Војводине у Требињу, те додала да се ова манифестација до сада осам пута одржала у Републици Српској.

Она је најавила да ће се у оквиру ове манифестације, између осталог, бити представљена манифестација "Тур де Фрушка" која обједињује спорт, привреду и туризам, а биће одржана од 20. до 22. маја на Фрушкој Гори.

-Биће представљена и гастрономија Војводине, која је веома значајна тема и настала је као микс кухиња народа који живе на простору Војводине и из тог разлога је веома аутентична - рекла је Шушњићева, која је сарадник за развој и промоцију туризма. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана