Вода ушла у неколико кућа у насељу Цер, наноси блата на путевима

Срна
Foto: Aрхива

ЗВОРНИК - Обилне падавине изазвале су изливање бујичних водотока у зворничком насељу Цер, вода је ушла у неколико кућа, поплављено је пољопривредно земљиште, а регионални пут Зворник-Сапна је проходан, али се вози отежано, речено је јутрос у градској Служби цвилне заштите.

Руководилац Градске службе цивилне заштите Рајко Јурошевић рекао је новинарима да су сви путеви на подручју града проходни и да се уклањају наноси блата и земље са коловоза.

- Регионални путни правац Зворник-Сапна због наноса блата и камена је ноћас био у прекиду, а саобраћај се сада одвија отежано док се не очисти - рекао је Јурошевић.

Он је додао да се ријека Сапна излила на дио пољопривредног земљишта у насељу Грбавци гдје су поплављена и дворишта, али да нема информација да је вода ушла у куће.

Јурошевић је рекао да је ријека Хоча направила проблеме у насељу Ораовац гдје се излила на пољопривредно земљишту и ушла у неколико помоћних објеката.

Према његовим ријечаима, највише проблема стварају бујични водотоци и каналска мрежа који не могу да приме велике количине воде због обилних падавина у кратком периоду.

Он је истакао да су екипе Цивилне заштите ноћас биле на терену и да јутрос настављају са обиласком подручја гдје је вода излила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана