Власеница: Потписани уговори са стипендистима

Срна
Foto: Срна

ВЛАСЕНИЦА- Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је потписао уговоре о стипендирању са 35 нових студената и ученика, међу којима су два ученика генерације и три полазника мастер студија.

Студент мастер студија на Медицинском факултету у Фочи Јелена Милић изјавила је новинарима да је све испите мастер студија положила са просјечном оцјеном десет, те да јој помоћ много значи јер за сваки корак на студијама треба много новца.

"Прошле године сам објавила два научна рада, а сада приводим крају и трећи. Драго ми је што је општина препознала наш рад", изјавила је Милићева.

Гимназијалка Александра Лазић, која је у Основној школи била ученик генерације, изјавила је да је стипендија сатисфакција за будући рад.

Краљевић је изјавио новинарима да је укупан број стипендиста које финансијски подржава општина Власеница, укључујући оне из ранијих година, 78.

Он је навео да општина стипендира студенте седам мјесеци у години, а да је висина појединачне стипендије 100 КМ.

Краљевић је рекао да је циљ општине Власеница да се убудуће повећа висина стипендија и позвао младе људе да се, када заврше школовање, врате у Власеницу и Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана