Вишковић: Наставак подршке развојним пројектима у Милићима

Срна
Вишковић: Наставак подршке развојним пројектима у Милићима

МИЛИЋИ - Премијер Републике Српске Радован Вишковић најавио је данас да ће Влада Српске помоћи изградњу нове зграде локалне управе у Милићима, што је један од приоритетних пројеката у овој општини.

"Општина је донијела одлуку да је један од приоритета изградња нове зграде локалне управе у којој ће имати боље услове за рад, с обзиром да је садашња скупштинска сала јако мала", рекао је Срни Вишковић, који данас у Милићима присуствује обиљежавању славе општине - Светог пророка Илије.

Он је навео да је локација у близини кружног тока у Милићима одређена за изградњу нове зграде локалне управе, те да се сада очекује расписивање тендера за њено уређење, јер је потребно урадити озбиљне грађевинске радове.

Вишковић је истакао да општина Милићи има озбиљне развојне пројекте и да ће Влада наставити да пружа подршку раније започетим пројектима у овој локалној заједници у вези са уређењем обала Јадра у центру града.

Он је додао да ће бити настављени и пројекти водоснадбијевање и уређење улица.

Вишковић је подсјетио да је у току постављање четири противградне станице у Милићима које ће штитити територију општине од елементарних непогода.

"Очекујем да ћемо у наредних мјесец дана то завршити и надам се да наши суграђани више неће имати проблема са елементарним непогодама, посебно зато што је ово крај малинара и озбиљан број домаћинстава се бави тим послом", рекао је Вишковић.

Предсједник Владе Српске је истакао да ће штета која је настала у протеклом периоду, на основу анализа и извјештаја локалне заједнице, бити санирана.

"Немогуће је надокнадити сву штету, али ће дио штете бити покривен средствима општине Милићи", додао је Вишковић.

Премијер Српске је свим грађанима општине Милићи честитао славу и пожелио им у овом времену које је изазовно за све добро здравље, срећу и породичну радост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана