Вишеград: У току успостављање дигиталног адресног регистра

Срна
Вишеград: У току успостављање дигиталног адресног регистра

ВИШЕГРАД - У општини Вишеград у току је успостављање дигиталног адресног регистра, а пројекат се реализује у сарадњи са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да ће успостављање дигиталног адресног регистра олакшати грађанима издавање увјерења о нумеризацији објекта који је потребан свим корисницима приликом прибављања потребне документације која се односи на пријављивање мјеста пребивалишта.

Он је навео да ће, након успостављања адресног регистра, Одјељење извршити контролу кућних бројева, те постављање нових табли тамо гдје је дошло до промјене броја.

"До сада смо урадили прва рјешења о нумеризацији објеката из главне и споредних улица и иде се ка насељима. Сваком власнику објекта биће додијељен кућни број који се утврђује на основу рјешења", додао је Ђукановић.

Он је подсјетио да иницијативу за давање назива улицама могу покренути заинтересовани грађани, органи, организације и институције, те да се иницијатива покреће писаним путем, уз образложење приједлога.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је успостављање адресног регистра од великог значаја за грађане јер ће адресе са бројевима бити тачне, а институције ће лакше да буду на услузи грађанима у пружању својих сервиса - од доставе поште до одређених пописа становништва.

Општина Вишеград има 34 градске улице и једна је од општина са највећим бројем насељених мјеста - 164.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана