Вишеград: Отворен Друштвени центар за рад мјесних заједница и невладиних организација

Срна
Foto: Срна

ВИШЕГРАД- У просторијама Средњошколског центра "Иво Андрић" у Вишеграду данас је отворен Друштвени центар намијењен за рад мјесних заједница и невладиних организација.

Друштвени центар отворен је у оквиру пројекта "Јачање и улога мјесних заједница у БиХ" који спроводи УНДП у сарадњи са општином Вишеград, те владама Швајцарске и Шведске.

Овом приликом предсједницима пет мјесних заједница са подручја општине Вишеград уручена је рачунарска опрема уз помоћ које ће бити унапријеђен рад канцеларија у овим заједницама.

Руководилац пројекта Насер Налић рекао је да пројекат сада улази у другу фазу и да је у наредном периоду планирано неколико мањих инфраструктурних пројеката који ће бити реализовани у пет мјесних заједница на подручују Вишеграда.

Он је навео да се пројекат спроводи у 41 локалној заједници у БиХ, односно у 199 мјесних заједница.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић истакао је значај функционисања мјесних заједница за ову општину.

"Грађани се све више укључују у рад мјесних заједница, а ове године други пут смо спровели изборе за њихове предсједнике. Ове године у плану је да се у свакој од пет мјесних заједница реализује по један инфраструктурни пројекат, било да је ријеч о уређењу канцеларија, изградњи дјечијих игралишта или приступних путева", рекао је Ђуревић.

Предсједник мјесне заједнице Црнча Миљан Бабић рекао је да ће у овој мјесној заједници бити уређена канцеларија са свом потребном опремом за рад.

"Реконструкцијом канцеларије у нашој мјесној заједници још више ћемо бити на услузи грађанима", додао је Бабић.

Предсједник мјесне заједнице Центар два Жељко Милисављевић захвалио је за уручену опрему и истакао да ће она умногоме побољшати и унаприједити рад.

Он је најавио да ће ове године бити изграђено дјечије игралиште у насељу Главица.

За реализацију активности на подручју Вишеграда у оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ" издвојено је 170.000 КМ, од чега 100.000 КМ средства УНДП-а и 70.000 КМ општине Вишеград.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана