Више од трећине дневног реда Скупштине града Приједора посвећено преиспитивању властитих одлука

Срна
Више од трећине дневног реда Скупштине града Приједора посвећено преиспитивању властитих одлука

ПРИЈЕДОР - Предсједник Скупштине града Приједора Ајдин Мешић заказао је ново засједање локалног парламента за 7. новембар, а више од трећине предложеног дневног реда односи се на преиспитивање властитих одлука овог тијела донесених након што је почетком године промијењена скупштинска већина.

О мишљењу Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске од 18. октобра, којим се позива Скупштина града Приједора да преиспита своје досадашње поступке у вези са Комисијом за избор и именовање и управним споровима које је против Скупштине града покренуло Правобранилаштво Српске, као и о пресуди Окружног суда у Приједору по тужби једног члана Одбора за жалбе против Скупштине града, одборнике ће извијестити Мешић.

У наредне четири тачке којима је предмет незаконито именовање директора Центра за социјални рад Приједор по пресуди Окружног суда у Приједору, извјестилац је предсједник Комисије за избор и именовања и члан Комисије за прописе Далибор Грабеж.

Пред одборницима би требало да се нађе извјештај о раду Дјечијег вртића "Радост" Приједор за школску 2018/2019. годину који је повучен са дневног реда претходне сједнице. Наводи се да је извјестилац о овој тачки директор установе, а примопредаја након смјене досадашње директорице Гордане Јекић и именовања нове Бојане Кос још није обављена, иако је Скупштина обје одлуке донијела 3. октобра, а на снагу су ступиле 14. октобра.

На дневном реду су именовања савјета за израду просторног плана града Приједора 2020-2040. година и за израду регулационог плана спортског аеродрома "Урије", те разрјешење и именовање вршилаца дужности и одлука о расписивању јавног конкурса за именовање чланова Управног одбора Агенције за економски развој града Приједора "ПРЕДА-ПД", као и информација о раду Привредног савјета града Приједора у 2018. години и извјештај о средњорочној евалуацији Интегралне стратегије развоја града Приједора за период евалуације 2014-2018. година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана