Велика штета од поплава у Теслићу: За 30 минута остали без свега

Анадолија
Велика штета од поплава у Теслићу
Foto: Анадолија | Велика штета од поплава у Теслићу

ТЕСЛИЋ - Поплављене куће, баште, оборена стабла и велика материјална штета остала је иза невремена које је синоћ и ноћас погодило насеље Влајићи код Теслића.

Штета тек треба да се утврди, али по свему ономе што се може видјети на терену - огромна је. Иза мјештана је бесана ноћ, а од јутарњих часовапокушавају очистити поплављене објекте и дворишта.

Како су казали овакво нешто нису никада доживјели, а ту живе цијели живот. Ријека Гомјеница је изашла из водотока и иза себе је оставила велику штету.

Кућа Ведрана Михајловића је потпуно уништена, у њој се више не може становати.

-У потпуности је уништена. Остао сам без крова над главом. Уништено је све што сам стицао цијели живот. Ту сам живио са супругом и бебом. Овдје се ништа не може спасити. Прошле године сам све реновирао. Наишла је бујица и за сат времена све уништила -, рекао је Ведран.

Не памти овакву поплаву на овом подручју.

-Жива је глава и шта је ту је. Али овдје ће требати године реновирања. Уништено је све у кући, од новаца, докумената, дјечијих и наших ствари, остали смо без свега -, додао је Ведран.

Звјездан Михајловић чисти поплављену кућу и двориште.

-Синоћ сам дошао из Словеније и имао сам шта да видим. Катастрофа. Све је однешено, грађа, цигла, цимент, вода је однијела два помоћна објекта и све у њима. Овако нешто не памтим, никада није овако било. Овдје сам 42 године - изјавио је Звјездан.

Страх га је нових падавина.

И Нико Чанчар са породицом и пријатељима чисти двориште и приземље куће.

-Све се десило у пола сата. Био са испред куће и само што сам ушао, вода је за пет минута наишла и све поплавила. Видио сам да ријека од пола метра иде крај куће. Било је све горе и горе. Вода је дошла до прозора - изјавио је Нико.

О поплавама и штети која је причињена говорио је и начелник општине Теслић Милан Миличевић.

-Тренутно су екипе на терену и рашчишћавају посљедице онога што се догодило синоћ. Све се догодило у неких 20-так минута. За 20-так минута дошло је до бујичних поплава у рјечицама и потоцима који су поприлично безазлени када је миран период, без падавина - изјавио је Миличевић.

Према његовим ријечима, захтјев за помоћ ће бити упућен свим релевантним институцијама.

-Имали смо случај једне породице, која има малу бебу, а која се више не може вратити у своју кућу јер је потпуно поплављена. Њих смо смјестили у један стан који имамо за такве ситуације - изјавио је Миличевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана