В.д. директора болнице „Србија”: Налаз о смрти бебе прослијеђен МУП-у и тужилашптву

Срна
В.д. директора болнице „Србија”: Налаз о смрти бебе прослијеђен МУП-у и тужилашптву

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Вршилац дужности директора Болнице “Србија” у Источном Сарајеву Небојша Шешлија потврдио је данас да је ова болница добила патолошки налаз о смрти нерођене бебе у овој здравственој установи, који је прослиједила МУП-у Републике Српске, надлежном тужилаштву и породици.

Он је рекао да не жели да коментарише налаз док се не одреди надлежно тужилаштво.

“И даље стојимо на располагању свим институцијама”, истакао је Шешлија и додао да нема законско право да тумачи патолошки налаз.

Портал “Директ” раније је објавио да је у посједу патолошког налаза којим је утврђен узрок смрти нерођене бебе у Источном Сарајеву.

“Смрт нерођене бебе породице Бозало из Источног Сарајева наступила је усљед гушења и посљедичног гутања плодне воде и садржаја цријева, са посљедичним крварењем у доста унутрашњих органа. Порођај је обављен у 40. седмици трудноће, а претходно је фетус био здрав”, наведено је у патолошком налазу који је у посједу “Директа”.

Овај портал је раније писао да породица Бозало, Дејана и Бојан, тражи одговорност за смрт своје бебе која се десила 17. фебруара ове године на Одјељењу за гинекологију Болнице “Србија” у Источном Сарајеву.

Они и даље тврде да је у питању љекарска грешка и немар, те да се десио низ неправилности са фаталним посљедицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана