Васиљевић: Градски буџет ускладити са потребама санирања посљедица

Срна
Васиљевић: Градски буџет ускладити са потребама санирања посљедица

БАЊАЛУКА - Одборник ПДП-а у Скупштини Добоја Слободан Васиљевић рекао је да хитно треба приступити ребалансу буџета тог града и прилагодити га потребама санирања посљедица епидемије вируса корона.

Васиљевић, који је и члан Предсједништва ПДП-а, каже да све капиталне инвестиције које нису приоритетне треба одгодити за наредну годину, те рационализовати све трошкове, текуће грантове и издвајања.

Он предлаже мораторијум на сва запошљавања у градској управи и јавним предузећима до краја године, те умањење плате на висину једне и по просјечне плате за све изабране и именоване функционере, директоре и помоћнике директора јавних предузећа, начелнике, савјетнике у градској управи и јавним установама.

Васиљевић каже да су ове мјере неопходне да би средства била усмјерена привредним субјектима с циљем санације губитака, као и пољопривредним произвођачима, пензионерима, социјално угроженим грађанима, те здравственим установама за набавку медицинских средстава и опреме.

У саопштењу ПДП-а се наводи да Васиљевић предлаже да током ванредног стања плаћања рачуна за гријање и воду буду ослобођени пословни субјекти којима је забрањен рад, образовне и здравствене установе, као и грађани који су без посла, пензионери и социјално угрожени.

"Од помоћи ће бити и мјера додјеле сјеменских пакета свим домаћинствима која имају обрадиву површину", додао је Васиљевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана