Цвијановић: Уз младе посвећене спорту Српска има спортску будућност

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да је са финалистима кошаркашког Купа Српске у мушкој и женској категорији разговарала о подршци у наредном периоду, те истакла да уз такве младе, који су посвећени спорту, Српска има своју спортску будућност.

Цвијановићева је изразила задовољство јер је имала прилику да разговара са спортистима који су допринијели да Република Српска може да буде поносна на остварене успјехе у области спорта, те да од њих чује и који су то њихови изазови, али и амбиције за будуће вријеме.

"Разумијемо да наши клубови морају да имају подршку институција и на локалном и на републичком нивоу, те је овај састанак један од начина да се та подршка и покаже. То је морална, институционална, али свакако и одређена финансијска подршка, о чему смо данас и разговарали", рекла је Цвијановићева новинарима након састанка.

Она је истакла да финалисти, који су показали најбоље умијеће на Купу Републике Српске, залужују да им се укаже посебна пажња.

"Почаствована сам што данас могу бити у њиховом друштву, да разговарамо о томе шта су потребе нашег спорта и спортских клубова, те на који начин остварити бољу сарадњу са институцијама", рекла је Цвијановићева.

Она је честитала финалистима Купа остварене резултате, те изразила задовољство јер су и они свјесни изазова који се налазе пред институцијама, али и задовољни нивоом сарадње која постоји.

"Али, никада није на одмет унапређивати ту сарадњу и разматрати који су то начини да идемо даље", рекла је Цвијановићева.

Састанку у Палати Републике присуствовала је и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана