Усвојен извјештај о раду градоначелника за 2019. годину

Srna
Усвојен извјештај о раду градоначелника за 2019. годину

ПРИЈЕДОР - Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас извјештај о раду градоначелника за 2019. годину. Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је у обраћању одборницима да је укупна вриједност пројеката започетих у прошлој години око 19 милиона КМ, док је за ову годину у питању вриједност од око 12,6 милиона КМ, упркос поплавама, епидемији и политичкој нестабилности.

"Приједор је имао различите подјеле на периоде кад су једне странке биле у власти, па друге, па треће, тако да је ово вријеме изузетно бременито, али смо се с тим успјешно носили, посебно са тендерима који су постали једни од најсложенијих послова у локалној управи гдје никад нисте сигурни хоћете ли доћи до краја реализације неког посла", рекао је Ђаковић новинарима на паузи засједања.

Он је изразио задовољство обимом послова завршених у 2019. години.

"Настојали смо изаћи у сусрет многима. Постоји жал за нечим што се није могло завршити, али, ево, ипак радује ме да је Скупштина данас оцијенила да је то био мукотрпан и честит рад и да се успјешно завршила и 2019. након чега смо ушли у изуетно необичну 2020. годину", рекао је Ђаковић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Далибор Павловић изјавио је да овај клуб није могао подржати извјештај о раду градоначелника и да је и цијелу претходну годину исказивао незадовољство радом градоначелника.

"Више пројеката је требало да буде завршено лани, а с обзиром на то да смо имали и поплаве које су погодиле град један од тих пројеката је и канализација у Туковима. Градоначелник такође није извршавао амандмане које је доносила Скупштина нити одговарао на одборничка питања", навео је Павловић.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Горан Предојевић рекао је да је скупштинска већина која је функционисала у прошлој години јасно показивала намјеру да се преузму ингеренције градоначелника, да је градоначелник радио у интересу свих грађана и да је за то и заслужио и добио подршку одборника.

"За 2018. није био добио подршку за свој извјештај, али не зато што није добро радио него због политичких односа у Приједору. Градоначелник је квалитетно радио свој цијели мандат који су обиљежиле двије поплаве, епидемија и нестабилна скупштинска већина, а све је то значило рад у отежаним околностима. Он се у свему томе издигао изнад свих тих потешкоћа", додао је Предојевић.

У току је пауза након које слиједи извјештај о извршењу буџета у прошлој години. Сједници присуствује 25 од 31 одборника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана