Уручене захвалнице општинама Источно Ново Сарајево и Пале

Срна
Уручене захвалнице општинама Источно Ново Сарајево и Пале

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Представници Удружења добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије вечерас су у Источном Сарајеву уручили захвалнице за помоћ и подршку раду овог удружења начелницима и предсједницима скупштина општина Источно Ново Сарајево и Пале.

Предсједник Удружења Госпава Пејић истакла је да су признањима на симболичан начин жељели да захвале општинама Источно Ново Сарајево и Пале, које су прве препознале значај овог удружења, прогласивши га Удружењем од општег интереса.

“Желимо да се овим општинама захвалимо и да им вечерас поручимо да су донијели праву одлуку. Желимо да захвалимо свим одборницима што су једногласно усвојили одлуку да нам се да статус од општег интереса, на шта смо веома поносни”, рекла је Пејићева новинарима.

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије вечерас је организовало и округли сто о теми “Гдје смо ми то сада” у оквиру којег су представили свој дугогодишњи рад, начин на који су кренули, од оснивање болница 1992. године и трансфузиологија, па све до данас.

Пејићева је подсјетила да је у оквиру комплекса Болнице “Србија” прије неколико дана отворен објекат трансфузије површине 320 метара квадратних, гдје ће добровољни даваоци крви имати услове какве и заслужују.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић истакао је да је ово удружење проглашено за једно од три удружења од општег интереса за ову локалну заједницу, јер, како је навео, заиста ради најхуманији посао.

“Обезбјеђивати дневне потребне дозе крви, даривати и организовати акције прикупљања крви могу радити само хумани људи који људски живот највише вреднују. Ја сам срећан што сам у протеклих осам година имао прилику да у континуитету сарађујем са људима из овог удружења и да будем подршка када је требало”, нагласио је Ћосић.

Ћосић, који је и сам добровољни давалац, сматра да је у наредном периоду потребно још организованије и са вишег нивоа помоћи рад овог удружења.

“Сматрам да све локалне заједнице у саставу града Источно Сарајево треба да се окупе и пруже помоћ овом удружењу и да, што је могуће више, олакшају њихов рад. Оно што могу рећи је то да ће општина Источно Ново Сарајево увијек пружати безрезервну подршку овом удружењу”, поручио је Ћосић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да му је ово најдраже признање које је добио за четири године мандата, те да је поносан што су он и Скупштина општине препознали значај овог удружења.

“Сама чињеница колико је било значајни добровољно давање крви од 1992. године, када смо стварали и бранили Републику Српску, па све до данас, говори колико је то било значајно. Сви имамо обавезу да подржимо ово удружење и ја могу само да изразим пуну захвалнос свим ентузијастима који се баве овим послом. Надам се ће они из дана у дан расти и да ће сви грађани, дарујући крв, препознати њихов значај”, указао је Југовић.

Југовић као добровољни давалц сматра да је даривање крви нешто најхуманије што човјек може да уради, јер помаже спасавању људских живота.

Овом догађају присуствовао је и директор Болнице “Србија” Небојша Шешлија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана