Уручене награде најбољим кулинарима

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Амбасадор Француске у БиХ Кристин Тудик уручила је данас награде ученицима Средње школе "28. јуни" из Источног Сарајева, који су освојили прво мјесто на онлајн кулинарском такмичењу.

Такмичење је организовала Амбасада Француске у БиХ у оквиру "Дана франкофоније", а награђени су ученици трећег разреда, који су се и такмичили.

Тудикова је изразила задовољство што су овим такмичењем, на неки начин, сједињени француски језик и француска кухиња.

"Задовољство ми је да сам овим ученицима данас уручила награде. За њих је гласала публика и увјерена сам да ће услиједити многе иницијативе за заштиту француског језика не само у Источном Сарајеву, него и у цијелој БиХ", рекла је она.

Директор Средње школе "28. јуни" Борис Брајовић захвалио је Амбасади Француске у БиХ за организацију такмичења, те изразио задовољство што су ученици имали прилику исказати своје вјештине и ван наставног плана и програма.

"Средња школа `28. јуни` настоји да испрати савремене трендове у настави у свим смјеровима које образује", рекао је Брајовић.

Професор француског језика у Средњој школи "28. јуни" Дајана Благојевић навела је да није било дилеме да ли ће се пријавити када су добили позив за учешће на такмичењу.

Владан Банић, ученик који је учествовао у такмичењу, рекао је да је било потребно направити књигу рецепата са француским јелима.

"Драго ми је да смо научили нешто ново да правимо и спремамо", додао је он.

Данашњој церемонији уручења награда присуствовао је француски аташе за културу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана