Удружење ликовних умјетника у Приједору добило просторије

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР- Удружење ликовних умјетника Приједор добило је данас од града просторије на кориштење, што је први пут да имају свој заједнички простор од оснивања прије 11 година.

Предсједник Удружења ликовних умјетника Приједор Борис Еремић рекао је да је за ликовне умјетнике карактеристично да морају имати простор, кутак, амбијент, за разлику од пјесника или музичара.

"Овај простор ће сублимирати једну велику енергију. Имамо више од 30 чланова од којих је половина у Приједору, а половина у бијелом свијету. Овдје ћемо моћи да се дружимо, да стварамо, да радимо многе пројекте - потенцијал је огроман", рекао је Еремић новинарима у Приједору.

Он је навео да је простор који се налази поред ватрогасног дома мултифункционалан, може бити и изложбени и продајни, а може се размишљати и о иницијативи да буде сједиште Удружења ликовних умјетника Републике Српске.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је да је било захтјева да се овај простор изнајми за новац, али да је у предизборној кампањи обећао да ће ликовним умјетницима обезбиједити простор.

"Надам се да ће их бити и више и да ће боље функционисати и да ће дјела каја овдје настану предатављати и наш град широм свијета", додао је Павловић.

Павловић је данас приредио и пријем за вајара Милу Прерада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана