Удружење "Краљевина Србија": Ускршњи пакетићи и помоћ школама на Косову и Метохији

Срна
Удружење "Краљевина Србија": Ускршњи пакетићи и помоћ школама на Косову и Метохији

БЕОГРАД- Удружење "Краљевина Србија", чији је покровитељ принц Александар Карађорђевић, подијелило је ускршње пакетиће дјеци, угроженим породицама и школама на Косову и Метохији, чија је вриједност већа од 50.000 евра.

Породице из села Врбовац, Стража и Ранилуг добиле су пакете хране за период од мјесец дана, као и одјећу и обућу за сваког члана породице.

Као и претходних година, принцеза Катарина послала је делегацију на Косово и Метохију да дан послије Ускрса уручи помоћ директно породицама и школама, саопштено је данас из Белог двора.

Породице су добиле машине за веш и кревете са душецима, док је породици из села Ранилуг обезбијеђен шпорет на дрва, као и ламинат за под куће.

Помоћ је стигла и у три школе на Косову и Метохији, које имају укупно 99 ученика.

Школе у Дреновцу и Витини добиле су по један лаптоп, комплете школских уџбеника од првог до осмог разреда, као и комплет образовних играчака за најмлађе ученике и дјецу предшколског узраста.

Средњој техничкој школи у Витини, коју похађа 67 ученика, поклоњен је нови лаптоп, као и три комплета уџбеника, од првог до четвртог разреда.

Помоћ је прикупљена и дистрибуирана у сарадњи принцезе Катарине Карађорђевић и њене фондације, хуманитарне организације "Лајфлајн" из Чикага.

У саопштењу је посебна захвалност на донацијама и помоћи изражена градовима Сремска Митровица, Инђија и Бијељина, као и Канцеларији за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана