Удружење “Цезар” из Српца приближавају свијет науке младима

Дејан Јовичић
Удружење “Цезар” из Српца приближавају свијет науке младима

СРБАЦ - Удружење грађана “Цезар” из Српца добило је вриједне поклоне од Природно-математичког факултета у Бањалуци који су намијењени за нову активност удружења - “Малац хемичарац”.

Ради се о лабораторијском прибору и микроскопу за радионице које имају задатак да покрену истраживачки дух код дјеце и одведу их у свијет науке.

- Овај поклон нам много значи будући да сада имамо могућност да опремимо малу лабораторију и тако наше чланове упознамо не само са свијетом хемије него и са свим другим природним наукама. Значајно је и то што полазници радионица уче и многе практичне ствари које ће им значити у будућности, а надамо се и да ћемо их заинтересовати за самостално бављење науком - рекла је извршна директорица удружења Тања Шњегота. 

Са полазницима радионице ради магистар фармације Валентина Угрен. 

- Иако смо већ формирали групу полазника, позивамо и друге ентузијасте који воле природне науке да нам се придруже. Уписати се могу дјеца и млади, али старосна категорија није ограничена - истакла је Шњегота и додала да је недавно поново покренута и радионица “Креативни петак” на којој са младима раде на изради бројних ручних радова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана