Ученици и наставници из Бијељине донирали 1.292 КМ за довршетак Дневног центра ''Подржи ме - 9. јануар''

Срна
Ученици и наставници из Бијељине донирали 1.292 КМ за довршетак Дневног центра ''Подржи ме - 9. јануар''

БИЈЕЉИНА- Ученици и наставници Основне школе "Свети Сава" у Бијељини даровали су 1.282 КМ за довршетак изградње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, рекао је Срни Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији која је организатор ове хуманитарне акције.

Арлов је данас уручио захвалницу директору ове бијељинске школе Ђорђу Мирковићу за подршку и исказану хуманост ученика и наставника у хуманитарној акцији "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији", те похвалио солидарност и свијест дјеце у Републици Српској о тешкој ситуацији у којој живе њихови вршњаци на Косову и Метохији.

Према његовим ријечима, за завршетак Дневног центра у Косовској Митровици за дјецу са потешкоћама у развоју недостаје још 60.000 евра и Арлов се нада да ће тај новац бити обезбијеђен до краја године кроз донације у Српској.

Он је навео да је у овој хуманитарној акцији бијељинска Основна школа "Кнез Иво од Семберије" уплатила 3.240 КМ, а за помоћ се одазвала и Градска управа Бијељине.

Још сутра је активан хуманитарни број 1412, којим се донира једна КМ, а Арлов каже да су до сада имали 26.000 позива.

Директор школе "Свети Сава" у Бијељини Ђорђе Мирковић рекао је да ученици и наставници ове школе редовно учествују у хуманитарним акцијама, а многе и сами организују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана