У Требињу дочекана 46-годишња мајка и близанци

nezavisne.com
У Требињу дочекана 46-годишња мајка и близанци

На требињски градски хелиодром, у Засад пољу, данас је Бобан Кустурић, којег је екипа “Независних новина” прозвала „родом”, а остали присутни новинари са одушевљењм прихватили, долетио из правца Бањалуке и у Требиње донио породиљу Марију Стајић и њене близанце, које је на свијет донијела у УКЦ Бањалука у 46. години живота.

Породиљу су на хелиодрому са сузама у очима дочекао отац, заједно са бившим и садашњим градоначелником Требиња Луком Петровићем и Мирком Ћурићем, јер су бебе зачете вантјелесном оплодњом коју је Стајићима омогућила Градска управа Требиња, те предсједница требињског Удружења “Бебе” Снежана Мисита, као и представници требињске Гинекологије, Центра за социјални рад, пријатељи, родбина и велики број новинарских екипа.

“Захвални смо свима, и требињским гинеколозима, бањалучким гинеколозима, али посебно Снежани Мисти и тадашњем градоначелнику Луки Петровићу који су нам омогућили посљедњу шансу, као и свима другима који су мени данас обезбиједили да се осјећам као краљица и да тако будем, са своја два соколића у наручју, данас дочекана у моме граду. Немам ријечи, осим да кажем да ја само гледам у моју Снежу и Николу”, казала је поносна мајка Марија по доласку у Требиње, која је својој кћеркици дала име Снежана, по предсједници Удружења “Бебе” Снежани Мисити.

Ријечи захвалности је упутио и срећни отац, истакавши да не може да се сјети свих установа и институција, као и појединацва који су им помагали у њиховој борби да постану родитељи, али ће се, како је додао, сви они пронаћи у његовим ријечима захвалности.

“Свака беба у нашем удружењу је јако битна, али су и овај дјечак и дјевојчица нешто изузетни, јер су њихови родитељи након 25 година борбе били одустали, с обзиром на финансијску исрцпљеност. Њихова посљедња нада била је ова шанса коју им је пружила Градска управа и они су је искористили, па смо и сви у Удружењу и срећни, и потресени и захвални”, истакла је на хелиодрому Снежана Мисита, предсједница Удружења “Бебе”.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је казао да је ово била обавеза Градске управе и да ће то ова власт и убудуће радити.

“Важно је да смо добили два нова суграђана и да је ово један од најсрећнијих дана у Требињу, а финансије су у свему томе најмање битне”, казао је Ћурић, позивајући све парове који имају такве проблеме да им се јаве.

 

Његов претходник Лука Петровић је овом приликом дао обећање да ће “Електропривреда РС”, на чијем је тренутно челу, набавити један хеликоптер који ће цијелој Херцеговини служити за медицинеске сврхе.

“Највише би желио да се тај хеликоптер служи за овакве сврхе, али ће ту бити за помоћ и свима другима којима буде потребан”, додао је Петровић.

Бобан Кустурић који је данас у Требињу с поносом носио надимак “Рода”, истакао је да је неизмјерно срећан што је данас овом граду донио овако лијеп “дар” и додао да ће за пројекат набавке хеликоптера за Херцеговину Хеликоптерски сервис РС пружити сву потребну подршку у смислу људства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана