У требињској болници повећан број пријема обољелих од вируса корона

Срна
Foto: Архива

ТРЕБИЊЕ- На ковид одјељењима требињске Болнице повећан је број обољелих од вируса корона, на лијечењу је 55 пацијената, а у протекла 24 часа примљено је 12, највише у посљедњих мјесец дана, рекла је Срни портпарол ове здравствене установе Николина Мучибабић.

Мучибабићева је навела да је 36 пацијената на кисеоничкој терапији и да нема оних коју су животно угрожени.

Она је додала да је најмлађи пацијент двадестрогодишња особа из Требиња која није на кисеоничкој терапији.

"Највише пацијената, 37 је из Требиња, седам је из Билеће, по три су из Гацка и Невесиња, четворо је из Љубиња и један пацијент је из Никшића", рекла је Мучибабићева.

Замјеник директора Дома здравља Радован Тодоровић рекао је Срни да је епидемиолошка ситуација у Требињу веома лоша, да је велики број који су позитивни на ковид, а у протеклој седмици регистровано је 380 обољелих.

"Велики број пацијената јавља се у ковид амбуланте, велики је притисак на породичну медицину. Имамо проблема и са запосленима који због вируса корона испадају из својих смјена", рекао је Тодоровић.

Он је додао да се тестирање на вирус корона редовно врши у ковид амбулантама, али да због повећаног броја тестирања резултати долазе нешто спорије.

Према извјештају Института за јавно здравство Републике Српске, у Требињу је данас регистровано 90 заражених вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана