У току реконструкција улице у ужем центру Власенице

Срна
Foto: Срна

ВЛАСЕНИЦА- У општини Власеница у току је реконструкција Улице Иве Андрића, за шта је општина издвојила 28.000 КМ, а најављени су и скори радови на изградњи приступне саобраћајнице у индустријској зони Кула-Зебан и реконструкцији централног градског трга.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Невена Ступар рекла је Срни да су току радови на скидању оштећене саобраћајне конструкције и постављању асфалтног слоја у Улици Иве Андрића дужине 136 и ширине четири до шест метара.

Она је навела да радове у једној од најпрометнијих улица у ужем градском језгру изводи предузеће "Зворник путеви".

Ступарева је додала да ће ускоро почети и радови на изградњи приступне саобраћајнице у индустријској зони Кула-Зебан у дужини од око 236 метара.

"Постојећи локални пут који је тренутно ширине три метра биће замијењен асфалтираном улицом, ширине шест метара. Биће урађена дренажа саобраћајнице и одводи површинских вода, као и хоризонтална и вертикална сигнализација", изјавила је Ступарева.

Она је најавила и наставак радова у руралним подручјима гдје се планира насипање локалних путева, а неке дионице биће асфалтиране.

Ступарева је рекла и да су завршени радови на изградњи зграде за породице избјеглих и расељених лица и да се ради на спољашњем уређењу.

Она је рекла да ће бити настављени и радови на изградњи студентско-ђачког дома, те да ће почетком јула почети радови на реконструкцији централног градског трга, гдје ће бити подигнуто централно спомен-обиљежје погинулим српским борцима у 20. вијеку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана