У току радови на обнови и изградњи манастирског комплекса у Озерковићима

Срна
У току радови на обнови и изградњи манастирског комплекса у Озерковићима

СОКОЛАЦ - Захваљујући прилозима добрих људи и неуморном труду вјерника, у току су радови на обнови и изградњи манастира Свете Тројице у Озерковићима.

Протеклих дана урађено је око 45 метара каменог зида, који ће окруживати економски дио манастирског комплекса.

Претходно су машине припремале плато, прилазни пут и темеље за изградњу манастирске радионице за израду свијећа, а људи добре воље радили су на крчењу трња и грања поред пута, гдје је сада зид.

“Све што је до сада урађено на обнови нашег манастира урађено је благодарећи браћи и сестрама, који су жртвовали своје вријеме и материјална средства да би наш манастир добио изглед који заслужује једна православна светиња. Сви заједно чине дио једне велике породице која се окупља око нашег манастира, јер Црква је заједница, Црква је породица”, истакао је за Срну игуман Манастира Свете Тројице Георгије, чијим је доласком обновљено монашко братство и започета материјална обнова Манстира.

Отац Георгије и братство Манастира захваљује свима који су својим прилозима, личним трудом и подршком помогли и помажу обнову манастира посвећеног Светој Тројици у Озерковићима, који се налази на тромеђи општина Рогатица, Пале и Соколац.

Братство Српског православног манастира Свете Тројице у Озерковићима позива све људе добре воље да у границама својих могућности помогну обнову светиње и тако постану дио идеје која води ка срећи, радости и будућности.

“Жеља је да манастир Свете Тројице буде мјесто молитве и подвига, чувања и његовања свега доброг и честитог што смо наслиједили од предака. Али, исто тако, да буде мисионарски и духовни центар одакле би кренула обнова, не само монаха који живе у манастиру, него и један шири, морални и јеванђелски препород цијелог српског народа”, објављено је на фејсбук страници Манастира Свете Тројице.

Средства се могу уплатити на жиро-рачун 555-002-01477289-80 /КМ/ у Новој банци са назнаком Манастир Свете Тројице у Озерковићима. За уплате су отворени и девизни рачуни БА39-555-000-00447740-54 SWIFT: НОБИБА22 /ЕУР/ и БА39-555-000-00447740-54 SWIFT: НОБИБА22 /УСД/.

За остале информације, сви заинтересовани могу се обратити на број телефона 057-485-741.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана