У Прњавору ускоро 46 камера на 22 локације

Srna
У Прњавору ускоро 46 камера на 22 локације

БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Прњавор Дарко Томаш потписали су данас у Бањалуци споразум о сарадњи ради успостављања савременог видео-надзора у тој општини.

Споразум ће омогућити успостављање савременог система видео-надзора по концепту "Сигуран град" с циљем да се у Прњавору омогући надзор јавних површина ради повећања безбједности грађана и њихове имовине, односно, да би се превентивно дјеловало на ремећење јавног реда и мира и чињење кривичних дјела.

Овим споразумом је дефинисано да ће општина Прњавор финансирати набавку опреме и услуге за извођење радова, док је Министарство израдило елаборат за систем видео-надзора, на основу којег ће развити, а онда и поставити софтвер за обраду података евидентираних камерама.

Након истека гарантног рока, Министарство ће вршити послове администрације и одржавања система видео-надзора, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске.

Елаборат, којег је израдио МУП, предвиђа инсталирање 46 камера на 22 локације које су дефинисане као приоритетне.

Осам камера има могућност аутоматског препознавања регистрација на возилима.

Праћење и архивирање видео-записа ће се вршити у Полицијској станици Прњавор у складу са важећим законским прописима.УП је споразуме о сарадњи у претходном периоду потписао са 43 локалне заједнице у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана