У Прњавору сутра почиње са радом продавница домаћих производа

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- У Прњавору ће сутра почети са радом “Наша продавница” у којој ће бити изложени производи више од 25 произвођача домаће хране са подручја ове општине.

У продавници, чији је оснивач општина, купцима ће свакодневно бити на располагању више од 150 домаћих производа.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је ово још један вид додатне подршке пољопривредној производњи и руралном развоју, али и самој привреди.

“Сматрам да је овакво нешто било потребно Прњавору, да промовишемо све оно што се ради на подручју наше локалне заједнице јер имамо шта да покажемо, чиме да се похвалимо” навео је Томаш.

Он је напоменуо да су са својим производима заступљени прије свега мали пољопривредни произвођачи, самостални предузетници и предузећа организована, као друштва са ограниченом одговорношћу.

“Сви они морају имати уредну документацију, као што су микробилошка и хемијска анализа производа. Позивамо и све остале произвођаче да изложе свој производе и буду на дохват руке потрошачима”, рекао је новинарима Томаш.

Томаш је појаснио да ће новац након продаје бити исплаћен произвођачима, а од њих се у првих 12 мјесеци неће наплаћивати маржа, као што се то ради у другим градовима.

Он каже да је у плану да се на полицама нађу производи и великих произвођача са подручја општине какви су “Младегс пак”, “Круна продукт” или Месна индустрија “Тривас”.

“Наша продавница” која се налази на градском тргу у Прњавору биће отворена сутра у 13.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана