У Прњавору одржана смотра дјечијих фолклорних ансамбала

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВО - Српско просвјетно и културно друштво/СПКД/ "Просвјета" Прњавор било је домаћин Смотре дјечијих фолклорних ансамбала са подручја ове општине.

Своје играчко и пјевачко умијеће осим домаћина публици су синоћ представили Градско културно-умјетничко друштво "Пронија" Прњавор, КУД "Хакија Табаковић" Лишња, Удружење "Чешка беседа" Маћино Брдо и Украјински КУД "Тарас Шевченко" Прњавор.

Предсједник СПКД "Просвјета" Борка Павловић изразила је задовољство што су у овогодишњој смотри учествовале и националне мањине које раде са дјецом.

"Наши суграђани, као и гости из Пољске и Чешке који су допутовали на обиљежавање Дана општине могли су видјети шта су наша дјеца припремила у току протеклих годину дана, нове кореографије и игре", рекла је Павловићева за Срну.

Она је напоменула да је ово 13. манифестација коју СПКД "Просвјета" има у редовном годишњем програму.

Зденка Хајек, која предводи Удружење "Чешка беседа", појаснила је да је њихов мали четворочлани хор синоћ имао свој први наступ.

"Они су били јако узбуђени, имали су и трему, посебно јер су наступали пред гостима из Босковица који долазе из матичне земље, а ми ипак више користимо чешки језик којим се причало од самог доласка наших предака на ове просторе прије 130 година" , додала је Хајекова.

Смотра дјечијих фолклорних ансамбала одржана је поводом обиљежавања Дана општине Прњавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана