У Прњавору одржан јавни час глуме

Срна
У Прњавору одржан јавни час глуме

ПРЊАВОР - Омладински центар Прњавор у сарадњи са Драмском сценом Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ “Просвјета” организовао је вечерас јавни час глуме на коме су се представиле све узрасне групе овог аматерског позоришта.

Дружење заинтересованих Прњаворчана са глумцима уприличено је у оквиру седмодневног фестивала омладинског активизма под називом “Ин фест” током којег су све предвиђене активности до недјеље, 27. јуна, посвећене умјетности.

Предсједник Омладинског центра Дајана Башић рекла је Срни да је фестивал круна досадашњег рада и реализованих пројеката у Прњавору у протеклих девет мјесеци, колико Центар постоји.

Башићева каже да је фестивал посвећен умјетности и да су у понедјељак почели са осликавањем мурала на Основној школи “Бранко Ћопић” посвећеног музичким инструментима, који би требао да буде завршен до краја седмице.

“Вечерас је публика могла видјети глумце у различитим ситуацијама, у интеракцији с њима стварати жељене сцене, био је то доживљај глуме из неког другог угла, нешто занимљиво и несвакидашње”, навела је она.

У недјељу, 27. јуна је завршна манифестација пројекта током које ће наступити професор Музичке школе “Константин Бабић” Јелена Ћосовић и локални бенд “Деминутив”, а биће уприличена и пројекција филма који обједињује активизам младих у Прњавору и другим локалним заједницама.

Башићева је захвалила свим донаторима који су помогли рад Омладинског центра - Ин фондацији, ИОМ-у, БРХИ програму, УСАИД-у и општини Прњавор, која је центар младих уврстила у буџет и за ову годину им одобрила грант средстава од 10.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана