У петак Комеморативна сједница Скупштине општине Сребреница

Срна
У петак Комеморативна сједница Скупштине општине Сребреница

СРЕБРЕНИЦА - Комеморативна сједница Скупштине општине Сребреница на којој ће бити одата почаст свим невино страдалим становницима ове локалне заједнице у посљедњем рату, биће одржана у петак, 10. јула.

Почетак сједнице, која ће бити одржана у локалном Културном центру, заказан је за 11.00 часова.

Одборници су прије тринаест година закључили да су у овој општини страдали припадници српског и бошњачког, али и осталих народа, и од тада се сваке године традиционално, 10. јула одржава комеморативна сједница локалног парламента и одаје пошта свим невино настрадалим Сребреничанима.

Осим одборника, као и сваке године, очекује се да комеморативној сједници присуствују представници политичког, културног и привредног живота ове општине, невладиног сектора, као и међународних организација и виших органа власти.

Због епидемиолошких мјера упућен је мањи број позивница и очекује се присуство мањег броја званица него претходних година.

У суботу, 11. јула, биће одржана комеморација настрадалим Бошњацима у Поточарима, такође, са мањим бројем учесника и званица него претходних година због превенције ширења ковида-19.

На Петровдан, 12. јула, код Костурнице и два спомен-обиљежја настрадалим Србима у два посљедња рата у селу Залазје биће служен парастос и одата почаст српским цивилима и војницима овог краја погинулим и убијеним на Петровдан 1992. године у селима око Сребренице и Братунца и свим Србима средњег Подриња погинулим у посљедњем рату, као и страдалима у Другом свјетском рату у овом селу.

У данима одржавања ових годишњица биће појачане мјере безбједности, а на путевима средњег Подриња долазиће до привремених измјена режима саобраћаја и на снази ће бити забрана превоза експлозивних средстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана