У пет дана прву дозу вакцине против вируса корона примило 1.150 грађанa Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе

Срна
У пет дана прву дозу вакцине против вируса корона примило 1.150 грађанa Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У пет дана ове седмице прву дозу вакцине против вируса корона примило је 1.150 грађана Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да је данас без најављивања вакцинисано 18 грађана вакцином “астра зенека”, те да су поред ове вакцине у пет радних дана располагали и са кинеском вакцином “синофарм”.

“Иза недјеље очекујемо да нам буду достављена руска вакцина, али и неке друге, тако да ћемо у наредном периоду располагати са већим бројем доза”, истакао је он и додао да ће грађани бити обавијештени на вријеме.

Васиљевић је навео да им је остало око 150 доза вакцине “астра занека”, за коју је рекао да струка сматра да је добра вакцина и да пружа адекватну заштиту против вируса корона.

“Позивамо наше грађане да се слободно вакцинишу вакцином жастра зенекаж”, рекао је он и додао да ће се тимови за вакцинацију Дома здравља почетком наредне седмице припреманти за долазак прве дозе “спутњика ве”, подсјетивши да се за ову вакцину грађани морају позивати, због њене специфичности.

Према његовим ријечима, до сада је 4.820 грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева примило прву дозу вакцине против вируса корона, а 1.920 их је ревакцинисано.

Он је навео да очекује да ускоро почне и ревакцинација грађана другом дозом руске вакцине “спутњик ве”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана