У Обудовцу одржана међународна смотра фолклора

Г.С.
У Обудовцу одржана међународна смотра фолклора

ШАМАЦ - Међународна смотра фолклора у Обудовцу окупила је више од 200 учесника из Републике Српске, Федерације БиХ, БиХ и Србије с циљем се повежу културно-умјетничких друштава која чувају традицију својих крајева.

Кореографијама и играма из свог краја представили су се Српско просвјетно културно друштво /СПКД/ “Просвјета” из Обудовца, културно-умјетничка друштва “Васо Пелагић” из Пелагићева, “Вук Караџић” из Лознице, “Милош Купрес” из Кожуха код Добоја, Градски фолклорни ансамбл “Сребреник”.

Учествовали су и чланови културно-умјетничих друштва из мјеста у околини Брчког - “Бијела”, “Ражљево” из Ражљева, те Српско просвјетно културно-умјетничко друштво “Крепшић”.

Манифестацију “МЕСФО Обудовац 2021” отворио је начелник Одјељења за финансије Шамца Велимир Андрић који је истакао да су културне манифестације увијек имале подршку локалне заједнице и да ће се таква пракса наставити.

Предсједник СПКД “Просвјете”, која је и организатор ове манифестације, Милан Николић рекао је да се труде и у тешким временима да очувају традицију, културу, игре и обичаје својих крајева.

Он је додао да је циљ да се друже, успостављају добре комшијске односе и да упознају различите културе и обичаје из окружења.

Свим учесницима додијељене су захвалнице и пригодни поклони.

Генерални спонзор је општина Шамац, те Министарство просвјете и културе Републике Српске и привредници са шамачког подручја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана