У Новом Граду почели "Дани нашег села"

Срна
Foto: Срна

НОВИ ГРАД - У Новом Граду почела је дводневна изложбено-продајна манифестација "Дани нашег села" на којој су 23 излагача представила мед, пчелиње производе, воће, поврће, сиреве, љековито биље и ручне радове.

Руководилац приједорске канцеларије Привредне коморе Дијана Ђаковић рекла је да је пандемија вируса корона отежала живот и пословање и да покушавају да помогну привредницима преброде проблеме.

Она је додала да то има и другу страну јер су можда истовремено схватили колико је значајно ослонити се на властите снаге, обрадити неке парцеле које су стајале и произвести квалитетне производе.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да је ово прилика да грађани купе производе познатог поријекла и доказаног квалитета.

Дрљача је навео да пољопривреда заузима значајно мјесту у овој локалној заједници и да је из општинског буџета за 262 корисника обезбијеђено 147.000 КМ подстицаја у прошлој години.

"Осим тога, наши пољопривредни произвођачи, њих 299 од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде добили су 1.470.000 КМ подстицаја за прошлу годину", додао је Дрљача.

Он је навео да је протеклих година реализовано доста пројеката у вези са путевима и водоснабдијевањем у сеоском подручју, те да је од прошле године општина у систему противградне превентиве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана