У наредних десет дана пријаве за "Поносне картице Републике Српске"

Срна
Foto: Срна

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Далибор Павловић и предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић у Приједору су данас потписали уговор о реализацији пројекта "Пријатељи породице", који се односи на подршку привредника породицама са троје или више дјеце.

Дакић је новинарима у Приједору рекао да од сутра до 19. марта трају пријаве за "Поносну картицу Републике Српске", гдје ће се родитељи, уз минималну документацију која потврђује испуњеност услова, моћи регистровати у просторијама Градске управе.

Према његовим ријечима, поједностављена је процедура за добијање картица и мајке треба само да попуне један образац у Градској управи и да приложе кућну листу.

Он очекује да до 26. марта, када ће картице бити подијељене, бити потписано што више уговора с локалним привредницима.

"То је велики подухват на дигитализацији локалног тржишта. Треба имати у виду и значај 8. марта, датума када ме је градоначелник, на његову иницијативу, позвао да закључимо овај уговор, показујући тиме константну пажњу према поносним мајкама из града Приједора", истакао је Дакић.

Павловић је навео да је ово начин да се честита 8. март мајкама које су одлучиле у овим тешким временима да имају троје или више дјеце.

"То је мали знак пажње ове градске управе и оно што жели да покаже да цијени све оне родитеље и породице које имају троје или више дјеце. Град се обавезао да ће финансирати израду картица и апликацију интернет шоп за привреднике", навео је Павловић.

Он је најавио да ће Градска управа пратити развој и реализацију овог пројекта и позвао породице да се већ од сутра пријаве, али и привреднике да се пријаве у што већем броју, са што већим попустима.

Процјена је да на подручју Приједора има око 400 породица са троје или више дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана