У Братунцу отворена нова зграда општинског административног центра

Срна
Foto: Срна

БРАТУНАЦ- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар без портфеља у Влади Србије задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић и начелник Братунца Лазар Продановић свечано су данас, поводом Дана општине, отоврили нову зграду општинског административног центра у који је укупно уложено 3.200.000 КМ.

Нова зграда општинске администрације има површину 2.500 метара квадратних и у њој ће бити смјештене све службе ове локалне заједнице.

Пројекат се реализује од 2020. године од када је укупно уложено 3.200.000 КМ за изградњу зграде, њено опермање и уређење околоног простора.

Србија је за ову зграду издвојила један милион КМ, а преостали дио Влада Републике Српске и општина.

Уговор о изаградњи ове зграде 17. јуна 2020. потписао је тадашњи начелник општине Братунац Недељко Млађеновић и представник Конзорцијума пет фирми и власник братуначког предузећа "Прогрес" Вујадин Савић.

У оквиру обиљежавања Дана општине Братунац претходно је одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су уручена општинске награде и признања појединцима и колективима заслужним за развој и афирмацију ове локалне заједнице, као и најбољим студентима.

Скупштина општине Братунац је 2006. године утврдила да се 25. септембар обиљежава као Дан ове општине, јер се име Братунца, као општинског центра, први пут помиње 25. септембра 1927. године, када су одржани први општински и посланички избори у овом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана