У Бијељини укупно 10 заражених, под надзором 639 лица

Г.С.
У Бијељини укупно 10 заражених, под надзором 639 лица

У Бијељини је до јутрос у 7.00 часова вирусом корона укупно заражено 10 лица, једно је преминуло, а под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина налази се 639 особа, што је за 43 мање него претходног дана.

Према ријечима епидемиолога Младена Грујичића, закључно са 4. априлом, у карантин у фискултурној сали Основне школе „Вук Караџић” смјештено је 34 лица, што је повећање за 15 особа у односу на претходни дан.

Стотину и шеснаест лица налази се у изолацији у кућном карантину, девет је смјештено у карантин у бијељински Дом ученика, од којих је шест особа из Бијељине, а по једна из Зворника, Шековића и Челопека. Седам лица налази се у болничком карантину, а једно лице које је заражено ковидом 19 је у изолацији у кућном карантину.

До сада је у Бијељини на вирус корона тестирано 85 лица, од којих је 10 позитивних, 60 негативних, за 14 се чека резултат, а једно лице које било позитивно преминуло је 3. априла у Универзитетском клиничком центру Бањалука.

На граничном прелазу Рача у претходна 24 часа забиљежен је прелазак 75 камиона, а на Павловића мосту 14 камиона.

Комунална полиција контролисала је 31 лице и сви су били на својим адресама, док је Полицијска управа Бијељина издала три прекршајна налога за особе које су се кретале у вријеме полицијског часа.

Предузећа „Комуналац”, „Еко заштита” и „Водовод и канализација” настављају дезинфекцију градских јавних површина, јавних установа и стамбених зграда, а Одсјек за цивилну заштиту Бијељина и Касарна Оружаних снага БиХ у Бијељини раде на проширењу капацитета карантина у Основној школи „Вук Караџић”.

Градска управа Града Бијељина позива грађане на одговорност и поштовање савјета медицинских радника и републичких институција и установа, прије свега на спровођење мјера хигијене и социјалну дистанцу.

Број заражених вирусом корона у Републици Српској је 302, опоравиле су се 22 особе, а седморо људи је умрло од посљедица изазваних вирусом.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана