Требиње: Отворена изложба “Блиски сусрети”

Срна
Требиње: Отворена изложба “Блиски сусрети”

ТРЕБИЊЕ - У галерији Културног центра Требиње вечерас је отворена изложба фотографија под називом “Блиски сусрети”, а публика је могла да види 40 фотографија 30 реномираних фотографа са простора бивше Југославије.

Окосницу изложбе чини избор фото-клубова и националних удружења са простора некадашње Југославије, а ријеч је о фотографијама које су настале на традиционалној манифестацији “Самит фотографа екс Југославије” која је ове године 11. пут одржана у Лесковцу.

Александар Стаменковић из Фото-клуба Лесковац рекао је новинарима да је ова изложба резултат самита фотографа бивше Југославије у оквиру кога су фотографи на једном мјесту стварали и размјењивали идеје.

Фотограф Радоје Елез из Фото-кино клуба Требиње рекао је да је учесник овог самита од његовог оснивања, а добитник је и награде “Томин шешир” која се додјељује за допринос развоју фотографије и међународне сарадње коју је до сада добило шест учесника.

“Кроз овај самит фотографа бивше Југославије уједно је и настала сарадња међу клубовима који се баве фотографијом, тако да Фото-кино клуб Требиње већ од трећег самита излаже своју колекцију фотографија у Лесковцу, па смо на неки начин привилеговани јер смо једно вријеме једини клуб који је поред националних савеза излагао своју колекцију”, рекао је Елез.

Изложбу фотографија “Блиски сусрети” организовали су Културни центар Требиње и Фото-кино клуб Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана