Tребиње оптимистично дочекује сезону упркос проблемима због епидемије

Срна
Tребиње оптимистично дочекује сезону упркос проблемима због епидемије

ТРЕБИЊЕ - Директор требињске Туристичке организације Марко Радић рекао је Срни да је ова организација оптимистична да ће Требиње, упркос проблемима изазваним вирусом корона, бити туристички посјећено мјесто у наредним мјесецима.

Радић је истакао да су у овом моменту у фокусу домаћи туристи и туристи из региона, односно истог говорног подручја.

"Осим свега што Требиње може да пружи током читаве године, од вјерског туризма, ено-гастро понуде, културно-историјског насљеђа, националних споменика, овог љета ће посебно бити актуелна адреналинска понуда, затим наша природна и вјештачка купалишта, гдје посебан акценат стављамо на садржаје Града Сунца", навео је Радић.

Он је додао да је Требиње идеално мјесто за продужени викенд и боравак са породицом јер нуди садржаје за све генерације.

Директор требињске Туристичке организације напоменуо је да су у периоду епидемије појачали промотивне активности посредством друштвених мрежа и тако одржавали контакт са заљубљеницима у Требиње, успут освајајући срца многих других.

"Имали смо кроз анкете јако добре и охрабрујуће поруке, у смислу долазака чим ситуација дозволи. Требиње је Медитеран и за нас у Републици Српској нешто најближе мору", рекао је Радић.

Он је навео да је за вријеме вируса корона, сектор туризма посебно страдао у Требињу, с обзиром на то да је овај град врхунска дестинација у Српској, а и у цијелој БиХ.

"Навикли смо да гостију имамо током цијеле године, а сада смо били принуђени да гледамо пуст град, затворене угоститељске објекте, празне хотеле, закључане агенције. Многе манифестације, свечаности и догађаји отказани су усљед пандемије", каже Радић.

Он сматра да се не може говорити о коначним посљедицама или да се саберу губици, с обзиром на то да ће се посљедице епидемије још дуго збрајати и да ће негативан ехо дуго бити присутан.

"Ако говоримо о мјесецима иза нас, марту, априлу и мају, можемо рећи да је Требиње изгубило око 50.000 ноћења туриста, а о директним финансијским минусима тешко је говорити, али је сигурно да су велики и тешко надокнадиви у скоријем периоду", указао је Радић.

Он истиче да је добра иницијатива у вези са додјелом ваучера за путовања у домаће туристичке дестинације, које су Влади Републике Српске и ресорном Министарству предложили Привредна комора и Туристичка организација Републике Српске уз пуну подршку општинских и градских организација.

Радић је додао да је то велика прилика да се становници Српске подстакну на путовања и посјете значајним дестинацијама у Републици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана