Требиње: Одржана акција “Милион садница за један дан”

Срна
Требиње: Одржана акција “Милион садница за један дан”

ТРЕБИЊЕ - Ученици подручне Основне школе “Вук Караџић” у требињском приградском насељу Петрово Поље засадили су данас саднице дрвећа у оквиру акције “Лет'с до Ит - милион садница за један дан” да би указали на важности шума за човјека.

Акацију је организовао је Центар за одрживи развој и екологију из Требиња, чији су чланови учествовали у сађењу садница, као и амбасадор Бугарске у БиХ Августина Цветкова Карабашева која је изразила жељу да присуствује.

“Ово је специјалан дан за ЕУ кад се у једном дану посади милион садница. Драго ми је да сам овдје са ученицима школе и члановима овог центра гдје заједно садимо саднице. Долазила сам неколико пута у Требиње и увијек се лијепо осјећам у вашем граду”, рекла је Карабашева.

Предсједник Центра Александар Вукановић рекао је да од почетка акције учествује у овим активностима и да су ове године активност проширили на Љубиње и Билећу.

“Драго нам је што је у нашем друштву амбасадор Бугарске, јер ЕУ придаје велики значај заштити и очувању животне средине. Они су увијек спремни за помоћ организацијама и активностима за које виде на терену да могу да се спроводе”, изјавио је Вукановић новинарима.

Садња је реализована у 13 градова БиХ и Републике Српске, а засађене су разне врсте дрвећа као што су четинари, воћке и украсно дрвеће у зависности од локације и мјеста садње.

Партнери и пријатељи ових активности су ЕУ Инфо центар и Делегација ЕУ у БиХ који су обезбиједили саднице и сав додатни материјал потребан за садњу у свим градовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана