Требиње: Обиљежен Свјетски дан заштите животне средине

Srna
Требиње: Обиљежен Свјетски дан заштите животне средине

ТРЕБИЊЕ - Град Требиње и Јавна установа "Екологија и безбједност" данас су акцијом уређења и чишћења града, подјелом садница цвијећа, као и дружењем дјеце предшколског узраста која су цртала о теми екологије, обиљежили Међународни дан заштите животне средине, с циљем да се скрене пажња на значај очувања чисте и здраве животне средине.

Начелник градског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Зоран Милошевић рекао је да се град Требиње као и сваке године прикључује обиљежавању Међународног дана заштите животне средине и заједно са Јавном установом "Екологија и безбједност" пружа апсолутну подршку овој акцији.

Он је појаснио да су у акцију укључени прије свега градско комунално предузеће и јавне установе чишћењем и уређењем града, али и најмлађи суграђани који својим цртежима указују на значај очувања животне средине.

"Суграђанима смо поклонили цвијеће, све с циљем уљепшања нашег града и сматрамо да је та акција вриједна пажње и треба је подржати. Имамо срећу да је наш град чист, да је код већине становништва изграђена еколошка свијест, али ово је још један начин да се сви укључе", рекао је Милошевић новинарима.

Он је додао да се град Требиње ове године придружио обиљежавању Међународног дана заштите животне средине у мјери колико је то могуће због епидемиолошке ситуације.

"Мислим да је и ово довољно и да ће сваким даном еколошка свијест наших грађана бити све већа", рекао је Милошевић.

Директор Јавне установе "Екологија и безбједност" Стеван Бекан рекао је да су данас поводом Свјетског дана животне средине надлежне службе града Требиња на терену у акцији чишћења и уређења града.

"Свакако је ту са нама као партнер и Туристичка организација. Веза између здраве животне средине и туризма потпуно је јасна. Уређењем града дајемо снажан подстрек развоју туризма и да наш град послије врло тешког периода протеклих неколико мјесеци крене поново да живи пуним плућима", истакао је Бекан.

Он је изразио захвалност грађанима Требиња који својом еколошком свијешћу доприносе да град буде чист и уређен. Свјетски дан заштите животне средине обиљежава се сваке године 5. јуна у више од 100 земаља.

На тај начин УН широм свијета развијају свијест о животној средини и подстичу политичку пажњу и акције везане за унапређење квалитета животне средине.

На овај начин развија се еколошка свијест и скреће пажња на посљедице појединих људских активности, као што су загађивање ваздуха, воде, земљишта и уништавање шума, које угрожавају живот на планети.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана