Требиње: Љетне баште мораће бити уклоњене, забрањено и свако груписање више од три особе

Агенције
Требиње: Љетне баште мораће бити уклоњене, забрањено и свако груписање више од три особе

Све особе које имају пребивалиште на подручју Требиња или Републике Српске, а у Босну и Херцеговине улазе преко неког од граничних прелаза, биће смјештене у карантин у Ђачком дому у бившој касарни, рекао је након сједнице Штаба за ванредне ситуације градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Према Ћурићевим ријечима, ова ће особе, умјесто у кућној изолацији, боравити 14 дана у Ђачком дому.

С обзиром на чињеницу да се гранични прелаз Иваница налази на подручју Федерације БиХ, а да тамошњи санитарни инспектори и даље издају рјешење о кућној изолацији, Ћурић каже да је од њих затражено да свим особама с пребивалиштем у Требињу или у осталим мјестима Републике Српске напишу рјешење о карантину.

- Уколико то не буду могли да раде, инспектори Инспектората Републике Српске ће писати нова рјешења којим ће сва та лица бити смјештена у 14-дневни карантин - истакао је Ћурић.

Додао је да је донесена још једна превентивна мјера због пандемије коронавируса, а односи се на власнике угоститељских објеката који имају љетне баште, а које ће, на основу ове мјере, морати бити уклоњене. У протеклим данима је примијећено да се одређени број особа окупља у групама и бораве у баштама.

- Од данас је забрањено и свако груписање више од три лица. Уколико се такви случајеви уоче, та лица ће бити санкционисана. Примијетили смо да се људи и даље окупљају на игралиштима, базену у Бреговима... То се више неће толерисати. Припадници МУП-а и Комунална полиција писаће прекршајне налоге, без упозорења - нагласио је Ћурић.

Градоначелник Требиња каже да је посебна превентивна мјера упућена према произвођачима хљеба и пекарских производа, који су обавезни да те производе спремају у пакете.

На подручју Требиња под здравственим надзором налазе се 302 особе, што је 31 мање у односу на дан раније. (avaz.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана